Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från olyckan i klippet ovan. Foto: Frida Lindhe/SVT/Privat

Hästen Tarzan fastnade i bro med Alicia, 11, på ryggen: ”Var livrädd”

Uppdaterad
Publicerad

Förra söndagen blev dramatisk för Alicia Palmqvist och mamma Maria. Under en ridtur halkade deras häst Tarzan till och fastnade med ena bakbenet i en träbro med Alicia på ryggen.

– Jag var rädd att han skulle skadas och att vi inte skulle få upp honom, säger hon.

Hästen Tarzan är 13 år och tillhör sedan ungefär två år tillbaka familjen Palmqvist.

– Jag har ridit på honom sedan vi fick honom och jag älskar honom, säger Alicia Palmqvist.

När hon och Tarzan var ute på en ridtur vid Ålycke i Johannishus förra söndagen var de med om en olycka på en träbro över Listerbyån.

Ökänd bro

Träbron är sedan tidigare ökänd bland ryttare i området för att vara farlig att rida över då den kan vara hal. Den har tidigare varit skyltad med varningsskyltar men de har tagits bort, berättar Maria Palmqvist.

Alicia Palmqvist kände inte till detta och när hon skulle rida över bron halkade Tarzan plötsligt till på de hala träplankorna och fastnade med ena bakbenet mellan bron och en metallställning med en elkabel i, som låg tätt intill.

”Hade änglavakt”

Efter en stor räddningsinsats klarade sig Tarzan utan större skador och går idag på lösdrift och får smärtstillande och antiinflammatorisk medicin för sitt bakben.

– Han hade änglavakt, verkar det som, säger Maria Palmqvist.

Hör Alicia och Maria Palmqvist berätta om händelsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.