Hildur Höglind vann Blekingefinalen av Sveriges Radios musiktävling. Foto: Sveriges Radio

Hildur Höglind vinnare av P4 Nästa Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Vinnaren av musiktävlingen P4 Nästa i Blekinge blev Hildur Höglind som nu kan bli en av åtta som får chansen att tävla i riksfinalen.

Under fredagseftermiddagen hölls Blekingefinalen i musiktävlingen P4 Nästa på Östersjöfestivalen i Karlshamn, rapporterar P4 Blekinge. Tävlingen som hålls av Sveriges Radio vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister.

Fem finalister gjorde upp om vinsten, förutom Hildur Höglind också TA.K & The Brotherhood, Karljohan Lindström, Johan Svedberg och Morgan Färm.

Vinnaren utsågs av P4 Blekinges lyssnare och en jury bestående av Sofia Loell, Thomas TK Karlsson, Martina Karlsson och Daniel Kjellander.

Hildur Höglind har nu möjligheten att bli en av åtta andra finalister som får tävla i riksfinalen den 25 augusti i Linköping. Vinnaren av rikstävlingen tävlar bland annat om en utmanarchans till Svensktoppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.