Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Carina Sörensen och Annelie Olsson om inbrottet på hjälporganisationen Sträck ut en hand i Mjällby, där varor för cirka 20 000 kronor stulits. Foto: SVT

Ideella föreningens lager länsat: Hjälppaket till skolbarn stulna

Uppdaterad
Publicerad

Hjälporganisationen Sträck ut en hand i Mjällby har drabbats av inbrott. Hyllorna har länsats på både hygienartiklar och mat – dessutom har föreningens dator med hela medlemsregistret blivit stulen.

– Vi gör det här för att hjälpa och så stjälper folk oss, säger Annelie Olsson.

Det var under natten till måndagen som matbanken Sträck ut en hand utsattes för ett inbrott. En eller flera gärningsmän hade då brutit upp ett fönster och tagit sig in i hjälporganisationens lokaler i Mjällby.

Bland stöldgodset finns mat, godis, hygienartiklar, medicin, presentkort och en dator. Initiativtagarna till matbanken räknar med att värdet på det som stulits uppgår till cirka 20 000 kronor.

– Det är bedrövligt att en välgörenhetsorganisation inte kan få vara ifred, säger Annelie Olsson, som jobbar ideellt för matbanken.

Stort behov av hjälp

Matbanken har funnits sedan i höstas och hjälper behövande med matkassar och andra förnödenheter. Alla som ansöker om hjälp behöver berätta om sin ekonomiska situation för att få ett godkännande som medlem – ett register som nu försvunnit i och med att organisationens dator försvunnit vid inbrottet.

Föreningen hjälper cirka 300 familjer och medlen samlas in från både företag och privatpersoner.

– Behovet är stort. Det kommer in cirka 30 nya familjer i veckan till oss, säger Annelie Olsson.

Inbrottet är polisanmält.

Se videon för att följa med till inbrottsdrabbade matbanken i Mjällby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.