Endast tio besökare i taget släpps in. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Högt besökstryck på Marinmuseum

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha hållit stängt sedan coronalarmet i mars öppnade Marinmuseum i Karlskrona upp igen för två veckor sedan. Antalet besökare har sedan dess varit mer än vad man kunnat ana, i snitt 1200 per dag.

– Även om det är hälften så många som ett annat år, så är jag förvånad. Det var så klart svårt att veta, men jag känner mig positivt överraskad, säger museichef Mats Persson.

Kön är lång utanför museet, då man nu gjort anpassningar som bland annat innebär att man endast släpper in tio besökare i taget.

– Jag tycker det är bra att de har anpassat det i och med corona, så att de ändå kan hålla öppet, säger besökaren Anna Magnusson.

Populär ubåtshall stängd

Skånefamiljen är på besök i Karlskrona och det är första gången sonen ska få gå på Marinmuseum.

– Det ska bli kul, säger Loas Magnusson.

– Jag har varit här tidigare, så det är kul att få komma tillbaka nu med sonen också, säger Anna Magnusson.

Marinmuseum har stängt vissa delar av besöksområdet, bland annat vissa delar som är för trånga. Det innefattar då också den populära u-båtshallen.

– Den har jag blivit tipsad om, så får se om man kan smita in, skrattar besökaren Fredrik Wigren.

Foto: Michelle Hallberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.