Malin Jonasson är en av privatpersonerna som lät en bonde slå gårdens gräs för att hjälpa till med foder i torkan. Foto: SVT

Hon vill hjälpa bönderna i torkan

Publicerad

Malin Jonasson är en av de privatpersoner som känner för bönderna och deras djur i torkan. Hon ska låta en bonde slå gräset på släktgården för att ge till korna.

Både kommuner och länsstyrelser startat grupper i sociala medier för att hjälpa bönder med foder i torkan och uppmana privatpersoner som kan att hjälpa till.

Malin Jonasson i Kättilsmåla är en av dem och skrev i en Facebookgrupp att en bonde gärna fick komma och slå gräs på hennes mark om det kunde hjälpa djuren.

Gensvaret blev större än hon kunde tro.

– Jag känner verkligen för dem, när jag åker över ängar ibland som inte är slagna så känner jag att jag vill knacka på i boningshuset och uppmana dem att också skänka sitt gräs. Jag har ju inte mer nu men fler borde kunna hjälpa till, säger Malin Jonasson.

Malin Jonasson och hennes far har en släktgård som inte är i bruk där de brukar slå av med lie för att hålla gräset i schack som sommaren.

– Nu slipper vi ju det arbetet. Bonden ska komma och slå det snart och det känns jättebra på flera sätt. Nu kan vi mätta några kossor i alla fall, säger Malin Jonasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer