Hovrätten över Skåne och Blekinge fastställer fängelsestraff för den man som ska ha försökt mörda sin sovande fru. Foto: Johan Nilsson/TT

Hovrätten fastställer: Fängelse för att ha slagit fru med kofot

Publicerad

Hovrätten fastställer tingsrättens dom utan ändringar. Därför väntar nu 16 års fängelse för den man i 45-årsåldern från Karlshamn som dömts för att ha försökt mörda sin sovande fru med en kofot.

Det var i slutet av januari som polisen larmades till en adress i Karlshamn. Inne i huset hittades en svårt skadad kvinna som hade blivit slagen med en kofot i huvudet medan hon sov. Hennes man, som var den som hade ringt, greps på plats, misstänkt för mordförsök.

Dömdes till fängelse

I juli dömdes mannen av Blekinge tingsrätt till 16 års fängelse för att ha försökt mörda sin fru. Det var bara tillfälligheter som gjorde att kvinnan överlevde, menar tingsrätten.

När mannen fick sin dom låg kvinnan fortfarande på sjukhus med allvarliga skador. Han har varken erkänt eller förnekat brott, utan menar att han har en svag minnesbild.

Domen överklagades till hovrätten, men i dag meddelar rätten att de fastställer tingsrättens domslut utan några ändringar. I beslutet skriver man att 'utredningen inte ger stöd för någon annan slutsats än att mannen varit medveten om vad som pågick'.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.