• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Magnus Berg är hundinstruktör och har tidigare skrivit krönikor i dagspress och fackpress. Foto: Rebecca Kroon

Hundinstruktören: ”Känner stor ilska”

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare var kvinnan huvudperson i ett djursexnätverk – i dag är hon hundvakt i Blekinge. Det får hundinstruktören Magnus Berg att reagera starkt.

– Jag känner stor ilska, det är vedervärdigt, säger Magnus Berg.

SVT Nyheter Blekinge kunde i dag avslöja att en Blekinge-kvinna tidigare varit huvudperson i ett hemligt djursexnätverk. I dag är kvinnan hundvakt i länet.

Magnus Berg är hundinstruktör och och har tidigare skrivit krönikor i dagspress och fackpress.

– Hundar vet att människan och hunden inte är samma art, men de är domesticerade sedan många, många tusen år tillbaka och vill vara oss till lags. Det är vad det handlar om och det finns överhuvudtaget ingenting som är naturligt i det här. Så självklart påverkar det hundarna negativt på ett eller annat sätt, säger Magnus Berg.

”Kan yttra sig på många sätt”

Hundar som utsätts för övergrepp påverkas väldigt olika i en sådan händelse, menar Magnus Berg som tagit del av många studier i ämnet.

– Det kan yttra sig på många olika sätt hos en hund som blir mentalt eller fysiskt utsatt. Det kan leda till aggression senare i livet, att hundar blir väldigt tillbakadragna. Men det behöver inte synas utanpå heller. Det är svårt att peka på hur en hund som blir utsatt beter sig efteråt, säger hundinstruktören Magnus Berg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer