Foto: SVT

Hundratals berörda efter Sifos varsel

Uppdaterad
Publicerad

Utöver de 26 anställda på undersökningsföretaget Kantar Sifo i Ronneby påverkas också de cirka 200 timanställda som gör intervjuer på telefon. Sifo Kantars vd hoppas att en del av dem kan fortsätta arbeta på företaget – hemifrån.

Det var i går som medarbetarna fick besked om att Kantar Sifos kontor i Ronneby läggs ner och 26 anställda varslas. Det innebär att Sifos kontor nu är koncentrerade till storstäderna Göteborg och Stockholm.

– Jag kan tycka att det är tråkigt men tyvärr sitter kunderna i de stora städerna och vi måste försöka vara nära dem, säger Yvonne Pernodd, vd på Kantar Sifo. 

100 kan jobba hemifrån

För de 200 timanställda som drabbas när kontoret stänger sommaren 2019, finns det möjlighet att jobba hemifrån då företaget bygger ut den verksamheten med 100 platser.

– Vi hoppas det kan fungera för en hel del av våra intervjuare, säger Yvonne Pernodd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet