Foto: Johan Nilsson/TT

Hyrtrenden har vänt: Regionen sparar nio miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Sedan oktober förra året har Region Blekinge fokuserat på att kraftigt minska sin användning av hyrsjuksköterskor som arbetar på vårdavdelning – ett arbete som nu har gett resultat.

Sammanlagt har det sparat regionen nio miljoner kronor, jämfört med 2022.

Det är i en jämförelse av sista kvartalet 2022 med samma period 2023 som regionens verksamheter har minskat sin användning av inhyrda allmänsjuksköterskor vilket har resulterat i en kostnadsminskning på nio miljoner kronor.

I ett pressmeddelande skriver Region Blekinge att ett intensivt rekryteringsarbete bland annat ligger bakom detta och har genererat i att ett 40-tal sjuksköterskor, både tidigare hyrsjuksköterskor och nyutexaminerade har valt att bli fast anställda av regionen.

– Våra medarbetare gör ett fantastiskt arbete. Nu gäller det att vi håller i, håller ut och fortsätter visa att vi menar allvar, säger Hanna Svensson som är hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.