På torsdagen meddelade S och M oväntat att de vill styra Ronneby kommun tillsammans. Foto: Henrik Friberg/SVT

I dag presenteras det nya Ronnebystyret – S+M håller presskonferens

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kommer det nya Ronnebystyret att presenteras på en presskonferens. Som SVT tidigare har rapporterat har samtliga av Roger Fredrikssons kritiker petats från sina uppdrag.

I ungefär en månad har Socialdemokraterna och Moderaterna suttit i förhandlingar kring hur posterna i det nya tilltänkta Ronnebystyret ska fördelas.

I dag kommer resultatet att presenteras på en presskonferens.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat att samtliga av de M-ledamöter som varit kritiska mot Roger Fredriksson petas från sina politiska uppdrag.

Samtidigt lämnar Moderaterna över ordförandeuppdragen i flera nämnder och bolag till Socialdemokraterna, bland annat i nämnden för arbete och välfärd och miljö- och byggnadsnämnden.

Partierna vill också driva igenom att kommunen får två heltidsarvoderade kommunalråd – Ola Robertsson (S) och Roger Fredriksson (M).

Det nya styret samlar 24 av kommunfullmäktiges 49 mandat, men som SVT tidigare har berättat väntas både Vänsterpartiet och Miljöpartiet ställa sig bakom förslaget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av stormen kring Roger Fredriksson – på 60 sekunder. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Roger Fredriksson (M)

Mer i ämnet