Ida Haglö kom till Panncentralen i Karlskrona för att skaffa nya vänner, men fick istället sitt konto tömt på 400 000 kronor. Foto: SVT

Ida-domen står fast – åtalad dök inte upp i hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Den åtalade 20-åringen dök aldrig upp i hovrätten.

Därmed står tingsrättens dom mot mannen fast.

Beskedet innebär slutet på en flera år oviss väntan för offret Ida Haglö – som fick sparkontot länsat på hundratusentals kronor.

I dag var det tänkt att Ida Haglö-fallet skulle avslutas i hovrätten – dit 20-åringen själv överklagat tingsrättens dom. Men när förhandlingarna skulle inledas på fredagsmorgonen dök mannen inte upp.

Därmed förföll också överklagandet och hovrätten beslutade att fastslå tingsrättens dom från april i år, där mannen dömdes för grovt ocker till villkorlig dom och dagsböter.

Han ska också betala över 300 000 kronor till Ida Haglö.

– Eftersom det är han som valde att överklaga ska han också närvara personligen i rätten, vilket han inte gjorde i dag. Därmed förfaller överklagandet. Målet kan dock återtas om han inom tre veckor kan styrka giltig frånvaro, förklarar Ida Haglös målsägandebiträde, advokat Björn Attnarsson.

”Ingen förklaring”

20-åringens försvarsadvokat Filip Rydell säger:

– Jag kan bekräfta att han inte var där, men jag har ingen förklaring till varför han uteblev. Det får jag återkomma med senare i så fall.

Ida Haglö själv är försiktigt positiv efter dagens besked:

– Men jag avvakta med kommentarer till att jag har domen svart på vitt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet