Amanda Ilestedt var en av de ordinarie spelarna i fotbollslandslaget när Sverige tog OS-silver i Tokyo. Foto: Bildbyrån och Daniel Falck/SVT

Ilestedt om guldmissen: ”Fortfarande är såret lite öppet”

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Ilestedt och Sveriges fotbollslandslag var bara en straff från ett OS-guld. En vecka senare kan silvermedaljören från Sölvesborg blicka tillbaka på en historisk prestation.

Sverige hade gått obesegrat genom OS-turneringen och var favorittippat inför finalen mot Kanada. Den gick till straffläggning och trots att Caroline Seger kunde avgöra sköt hon över innan Kanada satte två raka straffar som ordnade guldet.

Amanda Ilestedt från Sölvesborg var ordinarie mittback och spelade alla matcher under turneringen. Trots det missade guldet är hon nöjd med turneringen i stort.

– Jag vet inte om det går att vara närmare ett guld än vi var. Fortfarande är såret lite öppet att det var så nära, säger hon.

Klubbkompis med Messi

Det har blivit några dagars ledighet med familjen i Sölvesborg men snart drar hon vidare till Frankrike. Precis som en viss Lionel Messi ska Ilestedt representera Paris Saint-Germain den kommande säsongen då hon lämnat Bayern München.

– På söndag bär det av till att spela turnering i USA. Sedan börjar serien igen, säger hon.

Hör mer av Amanda Ilestedt som reflekterar över landslagets OS-insats i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.