Amanda Ilestedt är klar för PSG. Foto: Bildbyrån

Officiellt: Amanda Ilestedt till PSG

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Ilestedt, 28, lämnade Bayern München när kontraktet gick ut.

Nu är försvararen klar för Paris Saint-Germain, bekräftar klubben.

– Jag är jätteglad över att ta det här steget i min karriär, säger hon i ett uttalande.

Det blev fyra år i Tyskland, varav två år Bayern München, för den tidigare Rosengårdförsvararen Amanda Ilestedt. Två år som avslutades med en ligatitel. Nu är hon klar för en annan mästarklubb.

Landslagsbacken har skrivit på för den franska storklubben Paris Saint-Germain, som så sent som i juni bröt Lyons monstersvit på 14 raka ligatitlar.

Kontraktet sträcker sig till 2023.

– Det känns väldigt kul att ha skrivit på för PSG och jag är jätteglad över att ta det här steget i min karriär. Jag kommer till ett bra lag och jag ser verkligen fram emot att få träffa alla nya lagkamrater efter OS, säger Ilestedt och fortsätter:

– PSG är en klubb med höga ambitioner. De vann ligan förra säsongen men är inte nöjda utan vill nå nya framgångar. Det är något som har haft stor betydelse i mitt val av klubb. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas som spelare i deras fotbollsmiljö och vill vara med och bidra för att vinna titlar både i Frankrike och i Champions League.

”Skönt att det är klart”

Ilestedt befinner sig just nu i Göteborg med Peter Gerhardssons OS-trupp. 28-åringen, som också spelat för Turbine Potsdam, ansluter till PSG direkt efter OS.

– Det är så klart skönt att det är klart och officiellt var jag ska spela efter sommaren och nu kan jag fullt ut fokusera på OS och det som väntar kommande veckor med landslaget, säger hon.

KLIPP: Ilestedt nätade när Bayern tog femte raka (7 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.