Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö vill att vi avstår resor och besök i påsk. Foto: SVT/TT/Johan Nilsson

Inför påskhelgen: ”Avråder starkt från att resa”

Uppdaterad
Publicerad
Det har nu konstaterats att det råder en allmän smittspridning av coronaviruset i Blekinge. Med två veckor kvar till påsk, avråder smittskyddsläkaren Bengt Wittesjö från att både resa och ta emot besök.

–  Stanna hemma. Ju mindre vi rör oss desto mindre risk är det att vi sprider smittan. Oavsett åt vilket håll du reser så får du smittan med dig, säger han.

Bengt Wittesjö har förståelse för att det kan kännas tråkigt att inte få träffas som planerat. Men han menar att det är för att skydda de mest mottagliga personerna i samhället från att smittas av corona.

– Ta ditt ansvar.

”Hade väntat besök av min son”

Hur påverkas dina planer av denna avrådan att resa i påsk?

Karlskronabornas påskplaner påverkas av coronaviruset. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

– Jag hade väntat besök av min son och hans familj, som skulle ner från Stockholm. Men som läget ser ut lär det inte bli så, säger Margareta Sandberg från Karlskrona.

– Min kusin skulle komma ner från Stockholm till Karlskrona, men nu går det inte. Det är tråkigt men kanske vi kan ses till sommaren, säger Sagal Said.

– Min dotter kommer ner från Uppsala med tåg. De är väl ganska glest befolkade nu, men hon får väl gå och tvätta sina händer som man ska göra. Så får vi hoppas på det bästa, säger Magnus Von Schenk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet