Gertrud Wieselblad, ägare till hemtjänstföretaget Gertrud care. Foto: SVT

Ingen polisanmälan efter näthot

Publicerad

Hemtjänstföretaget fick ta emot flera hot efter att en 97-årig kvinna ätit en möglig macka. Hoten kom framför allt i sociala medier, men kommer inte att anmälas av företaget.

Händelsen med den mögliga smörgåsen fick stor uppmärksamhet och historien spreds mycket i sociala medier. Hemtjänstföretaget Gertrud Care i Karlskrona fick ta emot en hel del hot på Facebook och även via mejl efter att det hela inträffat.

Företagets ägare Gertrud Wieselblad sa då att de skulle polisanmäla hoten, eftersom man bedömde att det handlade om allvarliga hot. Hon ville däremot inte gå in närmare på exakt vad hoten gällde.

Hemtjänstföretaget Gertrud Care tog en jurist till hjälp för att se hur de skulle gå vidare med hoten. Efter den hjälpen har man nu beslutat sig för att inte polisanmäla, då juristen menar att det är osannolikt att det hela skulle leda till en fällande dom.

– Det är frågan om hot, men på en nivå där det inte kan leda till en fällande dom, säger juristen. Därför väljer vi att inte gå vidare med detta, utan istället koncentrera oss på det som är viktigt, säger Gertrud Wieselblad till SVT Nyheter Blekinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer