Hör prorektor Eva Pettersson och studenten Josefin Molander i klippet ovan. Foto: SVT

Inspelade föreläsningar populärt bland BTH-studenterna

Uppdaterad
Publicerad

För att minska smittspridningen av corona bedriver Blekinge tekniska högskola delar av undervisningen på distans, med inspelade föreläsningar – vilket visat sig vara uppskattat.

Om studenterna själva fick välja hade majoriteten valt att komma tillbaka för att studera på campus. Det är Josefin Molander, som studerar civilingenjör maskinteknik, övertygad om.

– Det är svårt att hålla sig motiverad när man inte har lika många fasta moment att förhålla sig till, säger hon.

Mer flexibelt lärande

En coronaåtgärd som visat sig vara uppskattad av studenterna är inspelade föreläsningar, vilket prorektor Eva Pettersson tror att alla föreläsare kommer att fortsätta med, även på lång sikt.

– Studenterna får möjlighet att ta del av föreläsningarna när de är som piggast och kan lyssna på dem igen om de vill repetera, säger Eva Pettersson.

Hon får medhåll av Josefin Molander.

– Själva utvecklingen med mer flexibilitet och ett mer digitalt lärande tror jag kommer sitta kvar. Det skapar en större frihet för studenterna, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.