Hör Jens Svensson, tf HR-chef, och Stefan Sandberg, platschef, om hur massafabriken ska möta framtiden. Foto: SVT/Jennifer Alm

Ljusglimtar i coronamörkret för massafabriken – en del förändringar positiva

Publicerad

Coronapandemin har tvingat fram nya arbetssätt och rutiner för företag runt om i länet. För personalen på Södra Cell i Mörrum har några av omställningarna visat sig vara positiva – och ett sätt att möta framtiden.

Merparten av de omställningar coronaviruset tvingat fram på massafabriken i Mörrum har varit negativa, enligt platschef Stefan Sandberg. Men det finns ljuspunkter i mörkret.

– Utvecklingen av den digitala mötestekniken har gått snabbare. Verktygen fanns redan innan, men viruset har accelererat en förändring som redan var på gång framåt, säger Stefan Sandberg. 

Vill öka möjlighet till distansarbete

Enligt HR-chef Jens Svensson är möjligheten till ökat hemmaarbete något som Södra Cell jobbar med på lång sikt.

– Just nu kan ungefär 20-30 av våra 360 anställda arbeta på distans. Kanske kan vi bredda möjligheten för fler yrkeskategorier, säger han.

I klippet hör du mer om de förändringar som personalen på Södra Cell i Mörrum kommer ta med sig in i framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.