Foto: TT

Jordgubbsförsäljare i Olofström rånades

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett rådigt ingripande av en kund så kunde polisen gripa en rånare som tvingat till sig kontanter av en jordgubbsförsäljare.

Det var strax före klockan 13 på Södra Kyrkhultsvägen i Olofström som rånet inträffade. Rånaren, med en huva för ansiktet, hoppade ut genom en bil och hotade jordgubbsförsäljaren med någon form av tillhygge.

Efter att ha tvingat till sig kontanter försvann rånaren från platsen i en bil. Men en kund som uppmärksammade rånet följde efter.

– Väldigt rådigt ingripande av kunden och det hjälpte oss mycket. Det var föredömligt när kunden körde efter bilen och såg en person springa ut mot skogen. Kunden tipsade hundpatrullen åt vilket håll rånaren sprang och mannen kunde gripas, säger Anna Göransson, pressinformatör hos Blekingepolisen.

Jordgubbsförsäljaren ska inte ha fått några fysiska skador i samband med rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.