Thomas Nilsson, sportchef i klubben. Foto: SVT

Sportchefen: ”Känns bra att vi nådde ända fram”

Uppdaterad
Publicerad

Asarums fotbollsdamer tog sig till Elitettan efter att i lördags besegrat Jitex. Och Asarumsborna är idag stolta och gläds med sitt lag.

– Det känns ju precis som om man har vunnit VM ungefär... nästan, skrattar Johan Larsson från Asarum.

Sportchef Thomas Nilsson är även han mycket glad efter att laget, på hemmaplan och inför en rekordpublik på nästan 800 personer, blev klara för spel i Elitettan.

– Det känns väldigt bra, det är ju ett mål som vi har haft under ett par tre år att ta oss upp, så det känns bra att vi nådde ända fram den här gången, säger han.

Vad innebär det för laget att ni har tagit er till Elitettan?

– Det innebär ju säkerligen lite högre träningsdos, helt annan utmaning att höja tempot i matcherna och att försöka etablera sig i Elitettan som ett mittenlag till att börja med så får vi se hur långt det håller, säger Thomas Nilsson.

Ekonomisk utmaning väntar

Uppgången blir en utmaning rent ekonomiskt med längre resor. Klubben räknar med omkring en halv miljon i ökade kostnader, men man får också bidrag från centralt håll.

Lars Jerrhag som är boende i Asarum har barnbarn som tidigare spelat fotboll i klubben. Han tror att anledningen till framgångarna har med tränarnas inställning att göra.

– Framför allt tror jag att man har en bra tränarmentalitet som gör att man pushar flickorna så de blir duktiga, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.