Beslutet som togs under skärtorsdagen av Leif Håkansson, (S) ordförande i omsorgsnämnden, gäller tillsvidare.

Stopp för hemtjänst till de som inte är skrivna i kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen kom beskedet om att Karlshamns kommun inte ska ge hemtjänstinsatser för personer som är skrivna på annan ort. Detta efter den hårda belastningen efter coronaviruset.

Beslutet som togs under skärtorsdagen av Leif Håkansson, (S) ordförande i omsorgsnämnden, gäller tillsvidare.

Kommunen tar vanligtvis emot besökare som erbjuds tillfällig hjälp av hemtjänsten – vilket kommunen inte klarar av i år.

Corona i Blekinge

”Resursmässigt är situationen ansträngd, och förväntas i takt med ökad spridning av coronaviruset bli ännu mer pressad. Omsorgsförvaltningen gör därmed bedömningen att de resurser som finns behöver prioriteras så att de folkbokförda i Karlshamns kommun kan få de insatser de är berättigade.”, skriver Leif Håkansson i ett pressmeddelande.

Han skriver även att bakgrunden till beslutet är att kommunen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att inte resa bort under påskhelgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet