Klubben planerar att lämna in den nya rekonstruktionsplanen i slutet på veckan eller i början på nästa vecka. Foto: Arkiv

Karlskrona HK:s nya drag: Nytt försök till rekonstruktion

Uppdaterad
Publicerad

Efter Skatteverkets nej satte Blekinge tingsrätt stopp för den rekonstruktion som skulle rädda Karlskrona HK ur den ekonomiska krisen. Nu har klubben bestämt sig för att göra ett nytt försök och planerar att lämna in en ny rekonstruktion inom kort.

Det var förra veckan som beskedet kom att Karlskrona HK:s rekonstruktion inte beviljas då Skatteverket menade att de inte kunde stå bakom planen med tanke på bolagets betalningshistorik.

Först meddelade Karlskrona HK att de tänkte överklaga beslutet. Men nu har klubben istället beslutat att göra om rekonstruktionsplanen och försöka få igenom den på nytt.

KHK i kris

– Istället gäller det att ta till sig den kritik som var från Skatteverket och gå hem och jobba igenom vår rekonstruktionsplan, våra budgetar och ha en plan för hur vi använder det kapital vi har samlat in. Det handlar om att betala in en del till Skatteverket för att minska deras position i det här och sedan lämna in rekonstruktionshandlingar igen, säger Tobias Larsson ordförande i KHK, under en livesändning på sociala medier.

”Vi gör en coronabudget”

Klubben kommer även att göra en särskild coronabudget som utgår från hur situationen kan komma att se ut i höst utifrån olika scenarion.

– Vi gör en coronabudget för att visa på bärighet i klubben även om vi inte kommer sätta igång säsongen i september eller om det blir spel utan publik. Det är ett antal åtgärder som görs för att påbörja en ny rekonstruktion. Vi gör om och gör rätt, säger Andreas Kristensson, ledamot i Karlskrona HK.

Klubben planerar att lämna in den nya rekonstruktionsplanen i slutet på veckan eller i början på nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK i kris

Mer i ämnet