Visa alla (2)

Inkassobolag kräver Karlskrona HK på miljonskuld

Publicerad

Karlskrona Hockeyklubb har just nu inkassokrav mot sig för skulder på över en miljon kronor. Det handlar om obetalda skatter och pensioner. Den ekonomiska krisen gör att klubbens elitlicens i hockeyallsvenskan står på spel.

Det är inkassobolaget Intrum som just nu riktar tre olika inkassokrav mot Karlskrona Hockeyklubb på sammanlagt 1,1 miljoner kronor i obetalda skulder.

– Vi har en ansträngd likviditet. Vi för en dialog med våra fordringsägare och försöker hantera varje situation, säger Per Rosenqvist, som är klubbchef i Karlskrona HK.

Betalar för sent

Förutom inkassokraven på över en miljon kronor, har klubben också obetalda räkningar till Karlskrona kommun på cirka 270 000 kronor.

– Just nu är vi inne i en dialog med Karlskrona kommun där vi diskuterar hyresnivån på arenan, säger Per Rosenqvist.

Tuff ekonomisk match

Per Rosenqvist är klubbchef i Karlskrona HK.

Sportsligt har laget lyckats behålla platsen i hockeyallsvenskan nästa säsong. Men den långvariga matchen mot de ekonomiska problemen är tuffare och pengabristen gör att eltilicensen i hockeyallsvenskan står på spel.

– Vi har en nyemmission på gång, där det kommer ske en kapitalanskaffning som stärker vår likviditet, säger Per Rosenqvist.

Vad är alternativen för KHK: konkurs, spela i lägre divisioner eller fortsätta i hockeyallsvenskan?

– Vi ser bara ett alternativ och det är att fortsätta i hockeyallsvenskan och jag ser positivt på det, säger Per Rosenqvist.

När det gäller KHK:s önskemål om sänkt hyra för arenan vill Eva Strömqvist (S), som är ordförande i drift- och servicenämnden på Karlskrona kommun, i dagsläget inte kommentera kommunens förhandlingar med klubben.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer