Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ger Karlskronaborna Gun Bryzell och Daniel Olowsson sin syn på prislappen på vattenborgen. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Karlskronaborna om prislappen: ”Skulle varit intressant att se marknadsvärdet”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kunde SVT Nyheter Blekinge avslöja det pris som Vattenborgen på Stortorget väntas säljas till Karlskrona kommun för: 25 miljoner kronor. En planerad affär som fått många Karlskronabor att höja på ögonbrynen.

– I tider som dessa borde kommunen lägga pengar på sina invånare istället, säger Oliver Svensson.

Det har gjorts två fastighetsvärderingar av Vattenborgen som visat på mångmiljonsumman, som Karlskrona kommun också gått med på att köpa borgen för. Daniel Olowsson i Karlskrona tycker att 25 miljoner kronor låter lite väl högt.

– Det hade varit intressant att se om man hade lagt ut den på den öppna marknaden – vad det hade blivit för marknadsvärde, om det hade speglat den summan, säger han.

Bakom kommunens planerade affär av Vattenborgen finns en misstanke om jäv, hör karlskroniternas åsikter om det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenborgen i Karlskrona

Mer i ämnet