Han kallas inte oförtjänt för kebabkungen, har en egen kebabsvarv hemma i köket i Göteborg och har slagit stort i sociala medier med sina detaljerade recensioner av kebabpizzor.
Mer än en måltid
Hittills har han testat närmare 200 olika varianter – främst i västra Sverige. För Viktor Skatt är kebabpizza inte bara en rejäl måltid. Det är mer än så.
Med vetenskaplig precision bedömer han allt från tätheten på köttet, såsen, krispigheten, besticken, salladen och storleken.
– Jag försöker att äta en i veckan åtminstone. Men nu börjar pizzabagarna att känna igen mig och därför är jag ibland förklädd när jag är ute och testar, säger Viktor Skatt.
Bygger egen variant
Men på Sweden Rock Festival är utbudet av den klassiska kebabpizzan magert – pizzan får här ofta stå tillbaka för hamburgare och langos.
Så därför byggde kebabkungen från Göteborg tillsammans med SVT en alldeles egen variant: Älgkebabpizzan.
Se resultatet och hör mer om Viktor Skatts pizzafilosofi i klippet ovan.