Susanne Dahlgren, ordförande i KHK:s supporterförening Blackbugs, är orolig inför framtiden. Foto: SVT/Henrik Friberg

KHK-fans om konkurshotet: ”Totalt mörker”

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK är akut konkurshotat, efter att ha fått sina planerade intäkter utraderade av coronavirusets effekter. För fansen som följt laget upp och ner genom seriesystemen är det en orolig, ledsam och mörk tid.

Susanne Dahlgren har följt Karlskrona HK:s sportsliga fram- och motgångar under flera år. Men ingen tid har kanske varit så dyster som den klubben befinner sig i just nu. Klubbens ekonomi är körd i botten, och konkurshotet kryper allt närmre.

– Det känns lite grann som totalt mörker. Vad KHK betyder för mig personligen är ingen hemlighet, och för alla andra här betyder det också hur mycket som helst. Kan inte förstå att man låter en förening gå i graven som har en så pass stor ungdomsverksamhet, säger Susanne Dahlgren, ordförande i supporterföreningen Blackbugs.

KHK i kris

Ekonomin i botten

Viruset och dess effekter har fått sponsorintäkterna att utebli, och trots att klubben stoppat alla löneutbetalningar är de fortfarande i behov av ekonomiskt stöd. Nu hänger allting på om Karlskrona kommun vill gå in och stötta, menar klubbledningen. Något kommunen igår meddelade sig inte vara beredda att göra på den nivå som klubben önskat.

– Det handlar ju egentligen inte bara om Karlskrona HK. Det är många föreningar som kämpar i den här situationen. Ska vi inte ha någon idrott efter det här?, säger Susanne Dahlgren.

Hör Susanne Dahlgren berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK i kris

Mer i ämnet