Här ska regionens nya materiallager byggas. Foto: Google Earth

Klart i dag: Här ska regionens nya materiallager byggas

Publicerad

Nu står det klart att Region Blekinge ska bygga sitt nya materiallager vid E22:an i västra Nättraby, alldeles intill den lagerlokal som ursprungligen var tilltänkt. I dag beslutade kommunstyrelsen i Karlskrona att sälja en tomt till regionen för 2,25 miljoner kronor.

Turerna kring Region Blekinges materiallager har varit många, men börjar nu komma allt närmre en lösning. I dag beslutade kommunstyrelsen i Karlskrona att godkänna försäljningen av en tomt i västra Nättraby till regionen, där ett nybygge ska uppföras. Prislappen för tomten landade på 2,25 miljoner kronor.

Region Blekinge beslutade 2016 att flytta sitt befintliga materiallager på sjukhusområdet till mer passande lokaler. Det följdes av ett antal tvister med olika fastighetsbolag, upprivna hyresavtal och avbrutna upphandlingar. Totalt fick regionen betala sju miljoner i skadestånd till olika aktörer på grund av felaktigheterna.

Nu har Region Blekinge beslutat att bygga ett eget lager, och nu har alltså en tomt förvärvats – ett stenkast från den tidigare tilltänkta lokalen. Den totala investeringen för nybygget beräknas till cirka 92 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Blekinges lageraffär

Mer i ämnet