Sölvesborgs kommun och Sweden Rock Festival är överens om en förlängning av avtalet. Foto: Emma Petersson

Klartecken för tio nya rockfestivalår i Norje

Uppdaterad
Publicerad

Det blir garanterat fortsatta hårdrocksfester i Norje – åtminstone de kommande tio åren. Kommunen och festivalledningen är överens om ett nytt avtal som ska säkra festivalens placering för framtiden.

Beslutet väntas tas under tisdagen och den 18 juni ska avtalet undertecknas av kommunstyrelsens ordförande Heléne Björklund (S) och festivalens vd Mats Natvig.

– Att ha Sweden Rock Festival i Sölvesborg är fantastiskt roligt och jag är glad för att vi är helt överens om att förnya våra löften till varandra, säger Heléne Björklund, S-kommunalråd och ofta anlitad vigselförrättare på festivalen.

Sweden Rock Festival

I år har Sweden Rock Festival funnits i Norje i tjugo år.

– Samarbetet med Sölvesborg fungerar bra och det är en självklarhet för oss att stanna. Kommunen är liten men det innebär också att organisationen är lättöverskådlig, det är lätt att ha en god dialog med alla parter som vi behöver ha kontakt med, säger Mats Natvig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet