Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Getterna är på vinterbete och de kommer inte komma tillbaka till Wämöparken, spela klippet för att höra Morgan Kullberg berätta om beslutet. Foto: Arkiv/SVT

Klubbat: Djuren flyttar från Wämöparken – kritiken haglar

Publicerad

Det kommer inte längre gå några djur i Wämöparkens inhägnader. Beslutet har nu klubbats igenom av drift- och servicenämnden. Men på sociala medier rasar kritiken.

En efter en har de olika arterna försvunnit från Wämöparkens inhägnader. De sista som fanns kvar var getterna som nu är ute på vinterbete och där ser det ut som om de blir kvar. Då drift- och servicenämnden har klubbat igenom beslutet att Wämöparken inte längre ska ha någon djurhållning.

Men det är ett beslut som mött mycket kritik, både på sociala medier och i lokaltidningarna.

– Folk är alltid upprörda för förändringar vad det än är, men det finns även positiva reaktioner, säger Morgan Kullberg (M), ordförande i drift och servicenämnden.

Prioriterar skolmaten

Han menar att nämnden i i årets budget valt att prioritera skolbespisningen. Bland annat genom att satsa på pedagogiska luncher och att det numera serveras en kötträtt varje dag.

– Det handlar om att prioritera rätt och utan kontroll på ekonomin kan man få skära ner på något som är mycket viktigare, säger Morgan Kullberg.

Spela klippet för att höra fler av Morgan Kullbergs svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.