Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ägarna till ladugården visste inte att polisen misstänker att där har tillverkats hundratals kilo amfetamin. Hör stallägaren berätta mer i videon. Foto: Erik Lundmark/SVT

Knarkstallets ägare: ”Visste ingenting förrän du kom”

Uppdaterad
Publicerad

Ägarna till den ladugård i Sölvesborg som ska ha fungerat som knarkfabrik var helt ovetande om misstankarna – ända tills SVT:s reporter besökte dem. I femton månader var ladugården avspärrad, utan att de fick veta någonting från polis och åklagare.

Ägarna hade hyrt ut ladugården till några yngre män som sa att de skulle ha den till att mecka med bilar. Men en dag kom polisen och berättade för gårdsägarna att ladan var avspärrad, och männen gripna.

– De sa att den skulle hållas avspärrad över helgen. Femton månader senare fick vi komma in i den, säger gårdsägaren.

Knarkstallet i Sölvesborg

Men att polisen misstänkte att det tillverkats hundratals kilo amfetamin i ladugården, var inget de fick veta. På tisdagen åtalades 15 personer, varav flera med koppling till ladugården och Blekinge, för synnerligen grovt narkotikabrott.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knarkstallet i Sölvesborg

Mer i ämnet