Foto: Peo Möller/Topnews

Man häktad för försök till mord efter knivattacken

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för knivattacken på Ica-Maxi i Olofström har nu häktats. Mannen i 50-årsåldern misstänks för två fall av försök till mord.

Det var i torsdags som larmet kom, om att en kvinna knivskurits inne i en Ica-butik i Olofström. En man i 50-årsåldern kunde senare gripas och anhållas misstänkt för dådet. Han ska ha använt knivar tagna ur butiken.

Det har via övervakningsfilmer även framkommit att ytterligare en person blivit attackerad av mannen, men klarat sig utan skador.

Knivattacken i Olofström

Den knivattackerade kvinnan ska vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

– När hon kom in till sjukhuset var hennes skador livhotande. Hon har förlorat mycket blod, säger kammaråklagare Malin Niklasson.

Erkänner gärningen

Mannen i 50-årsåldern misstänks nu för två fall av försök till mord. Häktningsförhandlingen hölls i dag i Blekinge tingsrätt där han häktades på sannolika skäl misstänkt för två fall av försök till mord.

– Det talar för att han har gjort det här, vilket han också erkänner. Men han nekar till mordförsök, men erkänner grov misshandel och försök till grov misshandel, säger kammaråklagare Malin Niklasson.

Åtal ska vara väckt senast den 1 april.

Kammaråklagare Malin Niklasson Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattacken i Olofström

Mer i ämnet