Foto: SVT

Kommunalt bolag i Ronneby polisanmäls – av kommunen

Uppdaterad
Publicerad

I ett pressmeddelande skriver kommunen att en intern information avslöjat att de av kommunfullmäktige fastställda taxeföreskrifterna om anslutning till det kommunala VA-nätet sedan en tid tillbaka inte följts av bolaget.

Polisanmälan gäller i nuläget misstanke om trolöshet mot huvudman, brott mot vattentjänstlagen och brott mot kommunallagen.

Brottsmisstankar mot Miljöteknik

– Vi ser mycket allvarligt på de uppgifter som framkommit. Det blir nu polisens sak att utreda vad som har hänt och vi kommer även att tillsätta en internutredning. Denna kommer att utföras av en extern revisionsbyrå, säger kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson (M).

Vd:n gjorde upptäckten

Det var bolagets vd Peter Berglin som upptäckte att det gjorts avsteg från anslutningstaxan.

– Jag vet i nuläget inte i vilken omfattning det här har skett. Det är givetvis trist när sådana här saker uppdagas och jag kommer att vara behjälplig i den fortsatta utredningen, säger han.

I övrigt är i dag Peter Berglin sparsam med kommentarer:

– Det är ingen önskvärd situation och personalen mår inte heller bra. I övrigt vill jag avvakta med att uttala mig, säger han.

Miljötekniks ordförande Bengt Holm (C) hänvisar alla frågor till kommunledningen, men säger:

– Har vi frågetecken i organisationen så ska det utredas och gås till botten med. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brottsmisstankar mot Miljöteknik

Mer i ämnet