Kommunchefen Lars Ericsson kräver nu en ursäkt av oppositionspolitikerna Louise Erixon (SD), Robert Manea (KD) och Emilie Pilthammar (MED). Foto: SVT

Kommunchef i Sölvesborg kräver ursäkt av Louise Erixon (SD): ”Kränkande”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att naminsamlingen i Sölvesborg underkändes har SD-ledaren Louise Erixon gått till hårt angrepp mot tjänstemännen som granskat den. Nu kräver kommunchefen Lars Ericsson en ursäkt, efter vad han menar är grundlösa och kränkande påståenden.

Namninsamlingen som den politiska oppositionen i Sölvesborg anordnade för att få till en folkomröstning i Sölvesborg underkändes av kommunledningen, eftersom ungefär var tredje underskrift ansågs ogiltig.

I en SVT-intervju menade Louise Erixon att det skedde på ”bisarra grunder” och att det var ett ”försök att sabotera”. I ett pressmeddelande har hon senare utvecklat sin ståndpunkt och bland annat kallat det hela ”fullständigt farsartat” och ”ett farligt fiffel med demokratins spelregler”.

Nu kräver kommunchefen Lars Ericsson en ursäkt från SD-ledaren och de övriga politikerna bakom namninsamlingen.

– Anser man som politiker att vi tjänstepersoner gjort fel ska den kritiken tas direkt med berörd och inte basuneras ut i massmedia. De grundlösa påståenden och kränkande anklagelser som gjorts i det aktuella ärendet saknar fog och Louise Erixon och de övriga ansvariga bör be de berörda tjänstepersonerna om ursäkt, säger han i ett pressmeddelande.

Se SVT:s inslag från då namninsamlingen underkändes:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Louise Erixon (SD) kommer att överklaga om initiativet gällande folkomröstning kring politikernas arvoden avslås. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.