Kommundirektören bekräftar: Flera vill ta över

Uppdaterad
Publicerad

I sista stund kan kommundirektör Carl-Martin Lanér ha hittat en öppning för fortsatt verksamhet i Blekinge Health Arena.

– Flera aktörer har hört av sig de senaste dagarna. Och förhoppningsvis hittar vi en övergångslösning innan allt faller på plats.

I morgon lämnar Blekinge Idrottsförbund nycklarna till hälsoarenan på Rosenholm och fram till i går såg det dystert ut för fortsatt verksamhet i lokalerna.

Det i sin tur skulle innebära att idrottföreningar, elitidrottare, skolelever och patientgrupper skulle stå utan tillgång till anläggningen från och med måndag nästa vecka.

Blekinge Health Arena

Men nu ser situationen plötsligt ljusare ut.

– Efter den rapportering som varit i media den senaste tiden och hotet om en definitivt stängning har jag blivit kontaktad av ett-par tre intressenter som jag nu för samtal med. För att inte störa de samtal som förs vill jag i nuläget inte gå in på ytterligare detaljer, säger kommundirektör Carl-Martin Lanér.

Jobbar med tillfällig lösning

Lanér hoppas också att inom kort kunna presentera en övergångslösning som innebär att kommunen kan hålla öppet för utövare som i dag regelbundet nyttjar anläggningen.

– Exakt hur den lösningen ska se ut vet jag nog först i början av nästa vecka.

Ni har haft drygt ett halvår på er att lösa den här frågan – varför kommer beskedet först nu?

Därför att det är först nu som beskedet om att stänga anläggningen blivit tydligt och defintivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blekinge Health Arena

Mer i ämnet