Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sandra Bizzozero (S) är kommunalråd i Karlskrona. Foto: SVT

Nytt besked: Lösning i sikte

Publicerad

En lösning kan vara i sikte för Blekinge Health Arena. Det beskedet ger i dag Karlskronas kommunalråd Sandra Bizzozero (S).

Nu kommer alltså ett nytt besked om framtiden för Blekinge Health Arena. Det kan nämligen finnas andra intressenter som är beredda att ta över.

”Det finns intressenter”

– Kommundirektören fick i uppdrag att se om det finns någon annan som är intresserad av att ta över verksamheten och jag har fått svar nu att, ja, det finns det, säger Sandra Bizzozero (S), som är kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona, och fortsätter.

– Tanken var att Blekinge Health Arena skulle bli hela länets anläggning och hittar man ett nytt koncept där andra aktörer är beredda att vara med, till exempel Region Blekinge och BTH, så är vi villiga att diskutera en annan inriktning framåt, men vi ser ingen fortsättning att det kommer se ut som det gör idag.

Olika alternativ

Sandra Bizzozero framhåller att det finns olika alternativ inför fortsättningen.

​- Det har skett en utvärdering och de som gjorde den pekar ut två olika inriktningar varav en inriktning är det friska åldrandet hos äldre. Vi från kommunens sida är öppna för en dialog om andra visar intresse av att se en fortsättning och en annan inriktning, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Blekinge Health Arena

Mer i ämnet