Kommunen backar nu i frågan om hvb-avtalet i Fur. Foto: SVT

Kommunen backar efter Västersjöns hot om skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Västersjöns integration AB har tidigare hotat med skadestånd för utebliven vinst om avtalet för hvb-hemmet i Fur sägs upp tidigare. Nu backar kommunen och slutdatum blir den 1 juni nästa år.

Karlskrona kommun backar nu i frågan om avtalet för hbv-hemmet i Fur. För drygt en vecka sedan hotade Västersjön integration AB med skadestånd för utebliven vinst om avtalet sägs upp tidigare.

Claes Wiridén, socialchef på Karlskrona kommun, har tidigare sagt till SVT Nyheter Blekinge att kommunen vill bryta avtalet eftersom det finns en paragraf som säger att detta kan ske efter ömsesidig överenskommelse om uppsägning sex månader.

Men nu backar kommunen som svarar att den respekterar skillnaden i tolkningen och därför inte tar ärendet vidare till domstol. Det skriver Sydöstran.

– Vi ville pröva alla möjligheter att tidigarelägga avtalet och detta var en möjlighet. Men när vi tittade djupare i det och provade det kortet kom det inte med hemgång, säger Claes Wiridén.

Uppsägningstiden för avtalet ändras nu så att slutdatum blir den 1 juni nästa år.

– Det enda som kan ändra det är om Västersjön ångrar sig och båda parter är överens om att säga upp avtalet tidigare men där är vi inte idag, säger Claes Wiridén.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat om att 22 av de 86 platserna på hvb-hemmet i Fur stått tomma, något som kostar kommunen och socialförvaltningen uppskattningsvis tio miljoner kronor på ett år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

HVB-avtalen i Karlskrona

Mer i ämnet