Här är 22 av 86 platser tomma, vilket kostar Karlskrona kommun miljonbelopp. Foto: SVT

Västersjön hotar kommunen med skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Västersjöns integration AB vägrar att säga upp avtalet om de tomma hvb-platserna i Fur och hotar dessutom Karlskrona kommun med skadestånd för utebliven vinst om avtalet sägs upp.

Detta meddelade man kommunen i förra veckan.

De har också skrivit till Karlskrona kommun genom sin advokatbyrå att om kommunen inte håller avtalet så kommer de går vidare på sitt håll och att kräva skadestånd för utebliven vinst.

HVB-avtalen i Karlskrona

– Det stämmer, vi vill bryta ett av avtalet eftersom det finns en paragraf som säger att detta kan ske efter ömsesidig överenskommelse om uppsägning i sex månader, säger Claes Wiridén, socialchef på Karlskrona kommun.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat om att 22 av de 86 platserna stått tomma, vilket kostar kommunen och socialförvaltningen uppskattningsvis tio miljoner kronor på ett år.

Ett av avtalen har man valt att inte förlänga och det andra vill alltså kommunen säga upp.

– Vi får nu ta detta en vända till i huset. det finns två alternativ, antingen så har Västersjön Integration AB rätt och då är det så. Eller så kan vi gå vidare med detta och säga upp avtalet, säger Claes Wiridén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

HVB-avtalen i Karlskrona

Mer i ämnet