– Man jobbar inte särskilt effektivt om man har termojacka, vantar och mössa på sig, säger Niklas Ek (L) om varför han drivit frågan att riva upp beslutet att sänka temperaturen i kommunala verksamheter. Foto: Jerker Hagman/SVT

Kommunen drar tillbaka temperatursänkning i Karlshamns skolor

Uppdaterad
Publicerad

Karlshamns kommun drar nu tillbaka beslutet om att sänka inomhustemperaturen i sina lokaler.

Bland annat kommer nu skolungdomarna slippa komma tillbaka till kalla lokaler efter jullovet.

SVT berättade i början av december hur Karlshamns kommun sänker inomhustemperaturen i sina lokaler för att spara energi och pengar.

Det handlade om att sänka gradantalet från 21 till 19 grader.

Men nu har kommunen övergett den planen och kommer att återgå till högre temperatur igen, meddelar Liberalerna i ett pressmeddelande efter att partiet drivit frågan.

– Man jobbar inte särskilt effektivt om man har termojacka, vantar och mössa på sig, säger Niklas Ek (L) till SVT Nyheter Blekinge.

Karlshamns kommun fortsätter löpande arbeta för att minska energianvändning och kostnader i kommunen.

– Nyttan med varje åtgärd måste överväga i förhållande till de olägenheter som kan uppkomma. Därför är det inget konstigt med att temperaturen justeras tillbaka, säger kommunalråd Magnus Gärdebring (M).

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlshamns kommunalråd Magnus Gärdebring har halsduk på jobbet i rådhuset, där temperaturen redan sänkts. Ali Reza Ahadi, Mohammed Hussein och andra elever förbereder sig för att ha ytterkläder inomhus på Väggagymnasiet, där temperaturen sänks till 19 grader på måndag. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.