Björn Holgersson, 60, släpades med under fyrhjulingen. Foto: SVT och Privat

Björn, 60, kördes över av fyrhjuling – föraren döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 45-årsåldern tog sikte på och körde över Björn Holgersson, 60, i Karlskrona med sin fyrhjuling. I dag föll domen, och föraren döms till ett kortare fängelsestraff.

Det var i november förra året som den nu dömde mannen körde vårdslöst med en fyrhjuling i ett bostadsområde i Karlskrona. Efter att nästan ha kört över två personer blev han tillsagd. Då vände han fyrhjulingen och körde över mannen som sagt till honom.

Den drabbade, Björn Holgersson, hamnade under fyrhjulingen och släpades med i 24 meter, enligt domen. Därefter ska föraren ha uttalat hot mot både mannen och andra vittnen innan han lämnade platsen. Den överkörde mannen skadades på flera ställen.

– För egen del kändes det som ett mordförsök. Hastigheten var hög och jag hamnade under fordonet och släpades med en bit på vägen, sade Björn Holgersson, till SVT i samband med åtalet.

Nu döms föraren, mot sitt nekande, av Blekinge tingsrätt för grov misshandel. Han döms till ett tre månader långt fängelsestraff, och skyddstillsyn. Han ska dessutom betala skadestånd till sitt offer på drygt 28 000 kronor.

Enligt tingsrätten skulle brotten medfört ett straff på ett och ett halvt års fängelse, men då gärningsmannen lider av en allvarlig sjukdom samt då han frivilligt valt att genomgå behandling för sitt missbruk skrivs fängelsestraffet ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.