Louise Erixon är i dag kritisk mot de politiska kollegorna i samstyret och har kallat till möte under måndagen. Foto: SVT

Krismöte i samstyret efter kritiserade sexbilden

Uppdaterad
Publicerad

Helgens simulerade gruppsexbild kommer diskuteras på samstyrets råd ikväll, bekräftar kommunalrådet Louise Erixon (SD). I övrigt vill hon inte kommentera vilka konsekvenser Emilie Pilthammar (M) kan stå inför.

Erixon är sparsam med kommentarer kring publiceringens lämplighet och vilka politiska följder vännen och kommunalrådskollegan Emilie Pilthammars (M) agerande kan få.

– Vi kan i alla fall konstatera att det här var en tankevurpa som slutade i en omdömeslös handling, säger Louise Erixon.

Med på bilden var också Niklas Joelsson (M) och Peter Thyrén (SD) – båda nämndsordförande i Sölvesborg.

Det så kallade samstyret, som tog över makten efter valet i höstas, består i övrigt av det lokala SoL-partiet samt Kristdemokraterna.

– Vi ska ha ett gruppmöte i dag och diskutera hur vi ser på det här. Det jag kan säga i nuläget är att vi som parti tar avstånd från det inträffade, säger Robert Manea (KD), gruppledare.

SVT Nyheter Blekinge söker kommentarer från de inblandade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot toppmoderat

Mer i ämnet