Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förslaget är att hålla Lugnevi isarena stängd för att spara el. Men efter kritiken från bandyklubben Fredriksbergs BK tänker politikerna över beslutet ett varv till. Foto: SVT

Efter kritiken: Politikerna ser över förslaget att stänga Lugnevi

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken mot att stänga Lugnevi isarena i vinter, för att spara el, växer. Fredriksbergs BK får nu uppbackning av RF-SISU, tidigare Blekinge Idrottsförbund. När frågan var uppe i kommunstyrelsen i Ronneby på tisdagseftermiddagen sköt politikerna upp beslutet.

– Ett beslut att stänga ner Lugnevi i vinter är ett beslut att stänga ner Fredriksbergs bandyklubb, helt klart, säger Albin Jerse, som är styrelseledamot i föreningen.

Idrottsrörelsen backar upp

Bandyföreningen får nu uppbackning av RF-SISU Blekinge.

– Mitt medskick är mod och ansträngning att göra det vi kan och hitta nya vägar i det här läget, säger Mathias Roos, som är distriktsidrottschef i Blekinge.

Beslutet skjuts upp

När frågan var uppe i kommunstyrelsen i Ronneby på tisdagseftermiddagen sköts beslutet på framtiden. Kenneth Michaelsson (C), som är vice ordförande i kommunstyrelsen, hänvisar till de förslag, Fredriksbergs BK förde fram på ett möte med kommunen på måndagen, om att både hålla Lugnevi öppen och spara energi.

– Det är värt att diskutera de olika uppfattningar som kom upp där. Beslutet kommer nog upp inom en månad igen, säger Kenneth Michaelsson.

Se klippet för att följa med till Lugnevi isarena i Ronneby och få veta mer om förslaget att stänga i vinter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer