Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karlshamns kultursamordnare Pernilla Ekvall Liljekvist utlovar ett brett program under årets Kulturnatt. Utöver musikkåren uppträder bland annat akrobater. Foto: Martin Axelsson Därth

Kulturnatten: ”Många starka kulturföreningar i Karlshamn”

Uppdaterad
Publicerad

Kulturnatt i Karlshamn bjuder på ett brett program, från cirkusakrobater och pirater till chansen att klä upp sig som en riktig kunglighet.

Lördagens Kulturnatt är den 31:a i ordningen. Likt tidigare år ligger fokus på att lyfta fram det lokala kulturlivet.

– Vi har många starka kulturföreningar i Karlshamn. Vi är jättestolta över dem och det hade inte blivit någon Kulturnatt utan föreningslivet. Det finns inte en chans att Karlshamns kommun hade kunnat göra något sådant här på egen hand, säger Pernilla Ekvall Liljeqvist, kultursamordnare på Karlshamns kommun.

Akrobatik och släktforskning

Årets program bjuder bland annat på akrobatik, släktforskning, orkestrar – och möjlighet att bli kung för en dag. Framför en green screen kan man låna mantel och krona för att klä ut sig till kung och drottning.

– Vi har tagit fasta på de kungliga jubiléerna i år, säger Pernilla Ekvall Liljeqvist.

Se mer om Kulturnatten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.