Foto: TT

Kund fick hantverksfaktura uppsatt på dörren – med kniv

Uppdaterad
Publicerad

En företagare i Karlskrona har polisanmälts för flera fall av olaga hot efter en ekonomisk tvist med en tidigare kund. Bland annat ska kunden ha fått ett fakturakrav uppsatt med kniv på ytterdörren.

Utredningen är i sin linda och ännu är ingen delgiven misstanke om brott, men klart är att den infekterade tvisten mellan kunden och den anlitade företagaren nu resulterat i flera polisanmälningar och en åklagarledd förundersökning.

– Konflikten bottnar i att parterna inte varit överens om priset på ett renoveringsarbete och det har fått till följd att näringsidkaren på olika sätt kontaktat kunden och då bland annat använt en kniv för att sätta upp fakturan på ytterdörren till kundens fastighet, säger Mattias Lundgren, chef för polisens utredningsgrupp i Karlskrona. 

Enligt vad SVT Nyheter erfar ska företagaren dessutom ha uttalat flera hot över telefon till kunden och vid minst ett tillfälle också ha skickat en bekant till den aktuella fastigheten för att framföra hot och krav om betalning, vilket lett till att kunden nu ansökt om kontaktförbud.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer