Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kvinna gripen – flög med drönare över Sweden Rocks område

Uppdaterad
Publicerad

Det råder flygförbud över Sweden Rocks område under festivalen. Bestämmelserna gäller även för flygning med så kallade drönare. Men under onsdagen greps en kvinna som misstänks ha brutit mot förbudet.

Enligt polisen upptäcktes kvinnans drönarflygning tidigt på onsdagskvällen. Polisen kunde hitta och identifiera henne utanför festivalområdet genom att använda sin helikopter och egna drönare. Hon greps och förhördes direkt efter händelsen. Kvinnan medger att hon har flugit drönare över området, men menar att hon inte kände till att det råder flygförbud över festivalen. Hennes överträdelse kan medföra böter, uppger polisen under onsdagskvällen.

Enligt festivalledningen och polisen existerar flygförbudet över området för säkerheten ska tryggas för Sweden Rock Festival och för att att möjliggöra polisens övervakning av festivalen ”utan störning från andra luftfartyg”. Förbudet gäller från klockan tio den 8 juni till midnatt den 12 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet