Foto: TT

Kvinna anhållen misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern har under lördagsförmiddagen anhållits misstänkt för försök till mord. Den skadade mannen vårdas på sjukhus.

Polisen vill inte gå in på detaljer kring vad det är för vapen eller föremål som använts då mannen skadades. Men det ska inte handla om något skjutvapen, enligt polisen.

Omkring klockan 01.35 natten mot lördagen påträffades en man i 40-årsåldern skadad i en trappuppgång i Ronneby. Han fördes med ambulans till sjukhus och ska ha förhörts av polis under lördagsförmiddagen. 

Tekniker har undersökt brottsplatsen och kvinnan kommer att fortsätta förhöras under dagen, enligt polisen.

Beskedet på måndagsförmiddagen var att mannen fortfarande vårdas på sjukhus, att hans tillstånd är stabilt och inte livshotande. Polisen vill i nuläget inte gå vidare in på vad förhören i brottsutredningen hittills resulterat i.

– Vi ska göra nya förhör och en teknisk undersökning av den avspärrade misstänkta brottsplatsen, säger Peter Andersson, som är inre befäl i Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.