Carina Sonesson var en av kunderna som besökte Ica strax efter knivincidenten. Foto: Peo Möller/Topnews/SVT

Kunderna efter knivattacken på Ica i Olofström: “Fruktansvärt”

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 13 på torsdagen larmades SOS om att en kvinna knivskurits i Olofström. En man har anhållits som misstänkt för mordförsök. – Fruktansvärd händelse, säger kunden Carina Sonesson.

– Vi fick in samtal om att en kvinna ska ha någon form av skärskador, och när vi kommer till platsen kunde en man gripas, säger Filip Annas, polisens presskommunikatör.

Brottsplatsen oklar

Kvinnan fanns då inne på Ica Maxi men polisen vet ännu inte om knivskärningen inträffat inne i affären.

– Den information som vi har fått är att en gärningsman gått fram till en kvinna och huggit henne, säger Niclas Strahner, pressansvarig för Ica-gruppen.

– En kund bevittnade detta och höll kvar gärningsmannen tills polisen anlände.  Utöver kvinnan har inga medarbetare skadats.

Niclas Strahner, pressansvarig för Ica.

Efter dådet samlades de butiksanställda för krishantering.

– Vi har samlat alla medarbetare för att få reda på hur de känner och om de behöver vidare krisstöd, säger Niclas Strahner till SVT Nyheter Blekinge.

– Det är fruktansvärt att det här har hänt i vår butik, men vi har ingen info om att det skulle ha koppling till Ica eller själva butiken i sig.

”Man blir bestört”

Polisen spärrade av en stor del av butiken efter dådet och det syntes blodfläckar på golvet.

Gert Ingvar Ottosson och Carina Sonesson, två av torsdagens butikskunder. Foto: SVT

SVT pratade med några kunder strax efter dådet.

– Man blir bestört. Det var en tryckt stämning inne i affären nu på eftermiddagen, säger Gert Ingvar Ottosson från Kyrkhult.

– Det är en fruktansvärd händelse och tragiskt. Det måste ju vara någon som inte mår bra som har gjort detta. Min väninna ringde mig för att se att jag var okej, berättar Carina Sonesson från Karlshamn, vars dotter bor i Olofström.

Fördes till sjukhus

Det är ännu inte känt hur pass skadad kvinnan är, men hon har förts till sjukhus med ambulans. Enligt polisen var hon vaken och talbar under transporten. På torsdagskvällen uppgav polisen att kvinnan opererats under eftermiddagen men hade inte närmare information om hennes skadeläge. Region Blekinge svarar inte på frågor om kvinnans skadeläge med hänvisning till att det pågår en brottsutredning.

Under eftermiddagen har polisen hållit förhör med den misstänkte mannen, som är i 50-årsåldern, samt med vittnen.

– Vad förhören gett vill jag inte säga med hänvisning till förundersökningssekretessen. Vi söker efter fler vittnen som var på plats och kan lämna upplysningar, säger Peter Andersson, som är polisens inre befäl i Karlskrona.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivattacken i Olofström

Mer i ämnet