Foto: SVT / arkiv

Kvinna utsattes för våld i flera år – närstående man åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern från västra Blekinge misstänks ha slagit, dödshotat och våldtagit en närstående kvinna. Våldet ska ha pågått i flera år och mannen åtalas nu vid Blekinge tingsrätt för grov fridskränkning, våldtäkt och olaga frihetsberövande.

I flera år levde kvinnan i skräck då en närstående man i 40-årsåldern ska ha misshandlat henne, hotat henne, låst in henne och även våldtagit henne. Detta ska ha skett i västra Blekinge.

Bland annat ska mannen ha slagit henne i ansiktet, kastat väskor på henne och hällt sprit i hennes ansikte för att sedan hota att tända på. Han ska även ha vid ett tillfälle låst in henne i en bil i en skog och vid ett annat låst in henne i lägenheten.

Mannen misstänks även för att ha våldtagit kvinnan.

I september greps mannen, som är i 40-årsåldern, och han häktades sedan. Nu åtalas han vid Blekinge tingsrätt för grov fridskränkning, våldtäkt och två fall olaga frihetsberövande.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.