• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Annie Lees och Saga Staver berättar om sina upplevelser i gynstolen. Foto: SVT

Kvinnor om cellprov: ”Lite obehagligt men så värt det”

Publicerad

Att vara med om en gynundersökning eller ett cellprov kan upplevas som en blottad situation. Hör Annie Lees och Saga Staver berätta om när de låg i en gynstol för första gången.

Annie Lees var ung första gången hon låg i en gynstol.

– Det var ju väldigt obehagligt. Det är ju en ganska utsatt situation. Att klä av sig på underdelen och sen lägga sig på den här stolen, säger Annie Lees.

Saga Stavers mamma fick livmoderhalscancer, därför tycker hon att det är jätteviktigt med cellprov.

– Det är väl inte jättetrevligt att lägga sig i gynstolen men det är bra att göra. Det går så fort. Det är lite obehagligt men det är så värt det, menar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.