Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kryddor, örter och växter flyttar in på Sölvesborgs slott i helgen, när Trädgårdsdagen anordnas. Foto: Cajsa Sjöbeck/SVT

Uppladdning på Sölvesborgs slott – för en heldag om trädgård

Uppdaterad
Publicerad

På lördag återupptas den traditionella Trädgårdsdagen efter två coronaanpassade år. Sölvesborgs slott fylls då av ett nittiotal utställare som ska inspirera i hållbart odlande.

– Vi har även fem trädgårdar i närheten som öppnas upp för besökarna, säger Eivor Hermansson, ordförande i Sölvesborgs Trädgårdsförening.

Arrangemanget har anordnats sedan 1996 och är ett samarbete mellan Sölvesborgs kommun, Studieförbundet Vuxenskolan och Trädgårdsföreningen.

Efter att arrangemanget i två år varit påverkat av restriktioner kommer Trädgårdsdagen den 20 augusti återigen vara full av utställare och närmare 5 000 besökare väntas. Bland annat kommer Länsstyrelsen finnas på plats för att ge råd om invasiva växter.

– Vi hoppas att besökarna ska bli inspirerad av vad man kan göra med sin trädgård, säger Eivor Hermansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.