Foto: SVT

Kadetters examensfest slutade i brandinferno

Uppdaterad
Publicerad

I lägenheten som brann i Kungsmarken i natt fanns 15-20 kadetter från Sjöstridsskolan. Under morgonen samlade Försvarsmakten kadetterna och har erbjudit krisstöd efter branden.

Stämningen var samlad och allvarsam då över 100 kadetter samlades.

– Vi har erbjudit dem krisstöd. Vi har berättat att det finns personer de kan prata med om de känner att det behövs, säger Michaela Linge som är kommunikatör för skolverksamheten.

Karlskrona
Michaela Linge, kommunikatör för Sjöstridsskolan. Foto: SVT

Försvarsmakten hyr tre trappuppgångar vid det berörda området och det är deras lägenheter som brann och rökskadades. Mellan 15-20 personer befann sig i lägenheten där branden startade.

– Det bor inte så många i en lägenhet så de måste ha haft någon typ av samling eller fest, säger Michaela Linge.

Hur branden startade är oklart, och polisen utreder ärendet som grov mordbrand alternativt mordbrand. Ingen har delgivits misstanke i nuläget och polisen är mycket förtegen om vad som hänt.

– Utredningsåtgärder är i full gång men mycket mer kan jag inte säga eftersom det är sekretess på ärendet. Tekniker ska dit imorgon för i dag kunde de inte gå in eftersom det var för varmt, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet