Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ricky Lindbergs planer på att ta över Studentbåten grusades – efter att han gått ombord. Hör mer i klippet. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Lågt intresse efter visningen av Studentbåten: ”Bara ett ras”

Publicerad

Endast två intressenter hittade ut till Hattholmen i Karlskrona för att kika på Studentbåten under tisdagens visning. Ingen av dem är sugna på att lägga bud.

Pubkvällar med musik, någonstans i Karlskrona skärgård. Och något att pyssla med efter pensionen. Det var Ricky Lindberg och några kompisars plan för Studentbåten.

Men efter Kronofogdens visning ombord båten grusades förhoppningarna.

– Skicket är väldigt risigt. Vi är duktiga inom det mesta, vi kamrater, men det här blir för tufft, säger Ricky Lindberg.

Auktion på nytt

Två intressenter dök upp på första visningen. Med en prislapp på en miljon kronor krävs det också en hel del omsorg av köparen.

Enligt Kronofogdens bedömning är renoveringsbehovet stort och Studentbåten kan inte gå för egen maskin utan kräver bogsering, vilket köparen själv får bekosta.

Intresserade har fram till den 5 april på sig att lämna ett bud. Om inget bud inkommer går båten ut på auktion på nytt.

Hör mer om auktionen i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.